SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Anadolu Lisesi

sınav tarihleri

Mrt

İlçemizden tek okul olarak katıldığımız 2022-2023 Samsun Okul sporları gençler İl Birinciliği satranç turnuvasına okulumuzdan Yusuf METE, Fahrettin BAYINDIR, Salih Burak AÇIK, Muhammed YILDIZ ve Alperen YAVUZ adlı sporcularımız katılmışlardır. Antrenörümüz Volkan PINARLI ile birlikte 3 gün süren turnuvada sporcularımız büyük bir başarı göstermişlerdir. 47 okulun katıldığı turnuvaya sporcularımız ilk defa katılmasına rağmen ilk on içrsinde tamamladığı için madalya kazanmayı haketmişlerdir. Sporcularımı kutlar başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen gezide Amasya ilinin tarihi ve turistik yerleri 25 ve 26 Ekim tarihlerinde 88 öğrenci ve 7 öğretmenimizle gezildi.

Kas

Okulumuz sene başı okul aile birliği toplantısı  Okul Müdürümüz Sayın Mehmet ÇAM başkanlığında çok amaclı salonumuzda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya, öğretmenlerimiz ve çok sayıda veli katıldı. Okul Müdürümüz yaptığı konuşmasında bir sene boyunca okulda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında velilere bilgi verdi. Toplantı okul aile birliği kurullarının oluşturulmasıyla son buldu.

Ekm

Vezirköprü Rehberlik Araştırma Merkezine müdür olarak atanan Hazım İŞBİLEN,Köprülü Mehmet Paşa Anadolu lisesine müdür baş yardımcısı olarak atanan Hüseyin KAYA,Samsun Ilkadim Anadolu Lisesine beden eğitimi öğretmeni olarak tayini çıkan Ahmet YALÇINTAŞ ve emekliye ayrılan personelimiz Mehmet  DEMIREL in okulumuzdan ayrılmaları sebebiyle yemek organizasyonu düzenlendi.

Yemeğin sonunda okul müdürümüz Mehmet ÇAM tarafından okuldan ayrılan öğretmen ve personelimize plaketleri takdim edildi.

May

12. Sınıf öğrencilerimiz için 21.05.20022 ve 22.05.2022 tarihlerinde Vezirköprü Meslek Yüksek Okulunda  TYT ve AYT simülasyon denemesi yaptık. Öğrencilerimize bir nebze de olsa sınav tecrübesi kazandıran bu uygulamada emeği geçen tüm idareci ve ögretmenlerimize , ilgilerinden dolayı Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof. Dr. Necati TOMAL'a ve Öğretim Görevlisi Yusuf Alperen Şişman'a  teşekkür ederiz.

May

Bu sene okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz için okul bahçemizde mezuniyet töreni düzenlendi.Edebiyat öğretmenimiz Tuğba SAYMAZ'ın sunduğu törenimiz Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Okul müdürümüz Mehmet ÇAM 'ın konuşmasıyla devam etti.

Bayrak, filama devir tesliminden sonra dereceye giren öğrencilerimizden 12-A sınıfı öğrencimiz Hilal TÜRKOĞLU, 12-A sınıfı öğrencimiz İlayda TOYGAR  ve 12-A sınıfı öğrencimiz Yağmur SERT'e mezuniyet belgeleri ve ödülleri okul müdürümüz Mehmet ÇAM tarafından verildi. Mezun öğrencilerimiz adına 12 A sınıfı öğrencimiz İlayda TOYGAR duygularını paylaşan bir konuşma yaptı. Törenimize katılan ögrencilerimize mezuniyet belgeleri okulumuz öğretmenleri tarafından takdim edildi.

Almanca öğretmenimiz Meryem ÇİLİNGİR önderliğinde mezuniyet andı öğrencilerle birlikte okundu. Öğrencilerimizin aynı anda keplerini fırlatmasıyla törenimiz sona erdi.

Törenimize katılan herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyoruz

May

14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Vezirköprü Satranç İlçe Birinciliği satranç turnuvasına okulumuzdan sporcularımız da katılmıştır. 10 sporcu ile katıldığımız turnuvada 18 yaş altı kategorisinde Hasan Akça ve Salih Burak Açık dereceye girerek ödül kazanmıştır. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik eder bundan sonraki turnuvalarda başarılar dileriz.

May

Vezirköprü Anadolu Lisesi köylerde eğitim gören ilkokul öğrencilerini tiyatroyla buluşturuyor. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Günebakan Kardeş Okullar Projesi" kapsamında edebiyat öğretmenleri Alpaslan Birinci ve Tuğba Saymaz önderliğinde "Büyüklerden Küçüklere Tiyatro" projesini hayata geçiren Vezirköprü Anadolu Lisesi tiyatro topluluğu "Sevgili Barış" isimli çocuk oyununu köylerde eğitim gören ilkokul öğrencileriyle buluşturmaya başladı. Bu kapsamda ilk oyunu kardeş okulu Hacılı İlkokulunda sahnelendi. Çakırtaş İlkokulu ve anaokulu ve Çekmeden Anaokulu öğrencilerinin de seyretme imkânı bulduğu oyuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi.  Okul müdürümüz Mehmet ÇAM; "Amacımız tiyatroya gitme imkânı bulunmayan öğrencilerimizin ayağına tiyatroyu götürmek, bu doğrultuda ilk oyunumuzu kardeş köy okulumuzda gerçekleştirdik, daha sonra diğer kardeş okulumuz Kırma köyünde sahneleyeceğiz. Kırma'dan sonra imkânlar çerçevesinde diğer köylerimize de giderek oyunumuzu sahneleyeceğiz. İmkânı olmayan okullarımıza tiyatroyu götürerek çocuklarımızın tiyatroyla buluşmasını sağlayacağız. "Çocuk gülerse dünya güzelleşir" düşüncesiyle başlattığımız bu projede bizlerden desteğini esirgemeyen başta proje yürütücülerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve oyunu sahneleyen öğrencilerimize teşekkür ediyorum." Dedi.

Mrt

Okulumuzun pansiyonunda kalan öğrencilerimizle Berat Kandili'ni Zeki Cevher Camii'nde idrak ettik. Gecenin sonunda öğrencilerimiz camii cemaatine gülsuyu ve kandil simidi ikramında bulundu.